AI för Kreativitet av Niklas Hageback

Kan artificiell intelligens någonsin bli kreativt?

Den kreativa skaparkraften är mänsklighetens mest värdefulla egenskap, vilken över tid genom häpnadsväckande innovationer tagit oss från ett liv som grottmänniskor till den nutida digitala miljön. Men kreativt tänkande är lättare sagt än gjort och innovationer händer inte alls i den takt vi önskar, det är uppenbart att vi ännu inte fullt ut förstått den kreativa koden. Med den snabba utvecklingen inom AI och med algoritmer som alltmer fungerar i enlighet med mänskligt tänkande, är vi nu på väg mot ett genombrott i forskningen om kreativitet? Vilka uttryck kommer detta att ta, och är det den saknade länken som slutgiltigt förenar människa med maskin? AI för Kreativitet är en bok som utlovar en fascinerande läsupplevelse om vad som nu sker inom AI och försöken att artificiellt skapa mänsklig kreativitet, något som kommer att för evigt förändra våra liv på gott och ont.

Boken kommer ut i September på engelska med titeln ’AI for Creativity och en svensk översättning är under övervägande.

Se mer information från förlaget https://www.routledge.com/AI-for-Creativity/Hageback/p/book/9781032047751

Se också http://www.the-virtual-mind.com/ för information om The Virtual Mind.

Published by Niklas Hageback

Niklas Hageback The Virtual Mind

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: